Blogg

Lite sen sist

Helgen som gått har vi varit och gästat grannlandet Norge och ställt ut på söndagen men hejat på våra kompisar lördagen.

Vacker utställningsplats med magiska berg runt omkring
skjomen2
Denna bild är fotad lördag morgon vid åtta tiden...redan då var tältlägret uppsatt av de flesta som säkert var oroliga för om regnet skulle komma...
skjomen1
Men vid lunchtid så var det riktigt varmt och solen sken, blev som en gryta med alla berg runt omkring så vi blev alla lätt griljerade av den starka solen.
Kvällen blev det mkt skratt och gott att äta
Söndagen var Divans dag men en lång väntan innan det blev hennes tur...och riktigt bra gick det för lilltjejen..som faktiskt börjar bli stor nu.
bim-skjomen
Cert och BIM  och en mkt trött hund som skött sig prima under hela helgen.

Gick även super för vårat resesällskap Monica och Saffran blev BIR valp och BIG-3 valp bägge dagarna och Ewa och Samba blev BIR valp och BIG 3 valp lördag och BIG-2 valp söndag samt Alena och ryssarna som blev BIR valp och BIR bägge dagarna...träffade även andra hemmifrån som hade fina framgångar. Alltid roligt att se folk blir glada över sina fina framgångar...Stort grattis till er alla

Hemresan gick lätt med fina resultat i bagaget.. gick dock seegt sista biten då resesällskapet fick lite bilstrul men hem tog vi oss. Denna dag har gått som i lite dvala då man varit trött men vad gör väl det..redan nu planeras nya resor:)..

/Brittis


9 Maj

En blöt och lite blåsig lördag

Dagen började med en snabb hundprommis och sen begav jag mej till Galgbacken för ridning. Blöt och lite frusen kom jag hem för att byta skor och ta med mej hundarna ut på en riktigt lång tur...

var1  var2

var3

En viss svart dam rullade i lite äckel så det blev bad av två hundar vid hemkomsten.. nåväl det är ju bra med rena hundar inför trimnig inför nästa helgs utställning.

/Brittis

 

 


Torsdag

Sista arbetsdagen och imorgon är det frissabesök samt tandis besök....mindre kul det senare av besöken.

Hemmet behöver städas då det invaderats av grus och sand...hur nu det kan komma sig...

Måndag var jag och Divan tillsammans med Liza och kompisen Indie på utställningsträning, dom skötte sig bra de små och detta gav ju mersmak så vi är anmälda på en tvådagars kurs med Moa Persson i juni.
divan-maj
Divan fotad i måndags, otrimmad och dan men fin ändå:)

Onsdagskvällen ägnades åt träning med gänget och denna gång hade jag bara med mej Divan, hon skötte sig bra och vi tränade mkt stadgeövningar vilket alltid är nyttigt.  Längtar verkligen till all snö har tinat bort.

Nästa helg är det utställning i Piteå...känns inte som det ska vara säsong för ute utställningar än...vi som har så mkt snö kvar...men ...värmen kanske slår till...

Glömde nästan på söndag är det arbetsdag igen, Ögonlysning står på agendan då Ingemar Bergdahl kommer upp till Distriktsveterinärerna och lyser lite hundar i vårat upptagningsområde...jag ska passa på att lysa två st tjejer.

Måste ju även här gratulera Stina Nejden med Calebri's Everlast "Ruben" som röntgat sina höfter och armbågar med fint resultat  och även vänstervarvat på en inofficiell utställning och blivit BIS-4
ruben-bis4

/Brittis

 

 


Härlig helg är snart över

Snart är det måndag igen och helgen är över.
Denna långhelg har ägnats åt ridning och hundträning och lite titt på inofficiell utställning.

brittis-sneidis6
Lördagen red jag på Sneidis  (bild från kurs förra året)

Idag blev ridningen inställd så det blev istället hundprommis och hundträning på agendan.

barmark

Foto från dagens träningsområde, lite barmark har tittat fram

Strax middag och sen iväg  på kurs, Uppfödarutbildning del Juridik som jag går om igen, kände att mycket har nog hänt på de 13 åren som gått sen jag gick den förra omgången.

/Brittis


1 maj

 

Vaknade imorse till att allt var vitto snötäckt , flera cm blötsnö hade trillat ner under natten 😩

image

Packade bilen och hämtade upp Anna och begav oss ut till Galgbacken för ridkurs i blötan 😉

image

Dagens ridkompis blev Bränna 

Väl hemma igen blev det hundarnas tur ut 

image

image

hoppas att resten av maj bjuder på bättre vårväder ☀️

 


 

Blogghistorik

«september 2020»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Träningshelg
valparna en vecka gamla
Utställning i Överkalix
Väntans tider
Längtan efter valpar
Länge sedan
long time no see
katastrof med uppdateringar
länge sedan sist
22 December

Arkiv
2020
  •    Februari
  • 2019
    2018
    2017
    2016
    2015